към сайта на община Каварнаконцертен портал - начало
Slayer, In Flames
In Flames + Slayer
Място: гр. Каварна, стадион Калиакра
Начало: 7 юли 2008 г.
цени на билетите: 50 лв
подробности: Kaliakra Rock Fest
организатори: Joker Media, Община Каварна
галерия: тук
 
Последният концерт от тазгодишния Kaliakra Rock Fest представи на феновете интересно съчетание на вечно променящите и обновяващи се In Flames и кървавото, неподатливо на изменения чудовище Slayer. Тези, които останаха и за тази по-екстремна част от фестивала (а те никак не бяха малко), едва ли има за какво да съжаляват.

Шведите In Flames излязоха още по светло, към 20.30ч и без много церемонии загряха атмосферата на стадиона. Въпреки петнайсетгодишната си история, групата вкара може би най-младежкото настроение от всички, свирили досега на този фест. Постоянно усмихнати и ведро ръсещи майтапи, Anders Friden и компания къртеха здраво парчета предимно от по-новите си албуми. In Flames са една от тези банди, където статичността на китаристите на сцената контрастира на веещите се расти и емоционалните движения на вокалиста, без това да дразни, даже подчертаваше общото, леко меланхолично настроение, а прочувственото му пеене и дране не оставиха никого безразличен. Anders не пропусна да поздрави всички момичета, като заяви, че няма да правят кавър на Scorpions, а просто издънихa Take This Life , при което под сцената завря и закипя. Видимо зарадвани от подкрепата на публиката, музикантите съжаляваха, че имат само час на разположение. Като се има предвид, че едни от най-силните им парчета -  Episode 666, Behind Space, Clayman  и  Leeches,  не бяха изпълнени, остава надеждата, че в скоро време ще се срещнем пак с гьотеборгските момчета, за да направят един наистина голям самостоятелен концерт...

...И после настъпи мрак. И заваля кръв. Какво друго може да се каже за изпълнението на Slayer? Бойната машина излезе, поздрави и започна да мачка. А както каза Тоm Аraya, веднъж щом почнем, няма спиране. Час и половина безмилостна сеч, прекъсвана само за секунди от скромното: "Благодаря ви, че дойдохте. Сега ще умрете от меча."
или от смразяващия рев DEATH SKIN MAAAASSK! Вече бяхме гледали Slayer преди няколко години, затова особено ценни бяха изпълненията от последния албум  Christ Illusion - Cult  и  Jihad,  които затвърдиха усещането за непробиваемост на стоманената броня на тази титанична група - двете парчета звучаха в унисон с останалите, сякаш са стари класики, които винаги са свирили. Сатанинската гологлава  фигура на Kerry King, по джазменски ненапрегнатият, но уверен цар на барабаните Dave Lombardo, сериозният и свиреп като есесовски офицер Jeff Hanneman и нечовешки ревящият чаровник Tom Araya (видяхте ли какъв пич беше с костюмчето на Грамитата?) - това са хората, които създадоха екстремния метъл и до днес го поддържат жив (намерете ми поне една брутална банда, която по нищо да не прилича на Slayer!) - потопиха всичко в кръв без една излишна дума. Не беше нужно да свирят осем часа, нямаха претенции и към всички момичета в България. Но към душите ни не показаха милост. Защото са Slayer.Списък на песните:


IN FLAMES

 1. Cloud Connected
 2. The Mirror's Truth
 3. Trigger
 4. Colony
 5. Disconnected
 6. Transparent
 7. Delight and Angers
 8. Only for the Weak
 9. Graveland
 10. Come Clarity
 11. The Quiet Place
 12. Take This Life
 13. My Sweet Shadow

SLAYER

 1. Darkness of Christ (Intro)
 2. Disciple
 3. Cult
 4. Chemical Warfare
 5. Ghosts of War
 6. War Ensemble
 7. Jihad
 8. Die By the Sword
 9. Spirit in Black
 10. Post Mortem
 11. Captor of Sin
 12. Dead Skin Mask
 13. Hell Awaits
 14. South of Heaven
 15. Reign in Blood
 16. Mandatory Suicide
 17. Angel of Death
Каварна рок новини