към сайта на община Каварнаконцертен портал - начало
Kavarna Rock Fest 2010 - Accept, Annihilator, Primal Fear, Voivod
Kavarna Rock Fest 2010 - Accept, Annihilator, Primal Fear, Voivod
Място: гр. Каварна, ст. "Калиакра"
Начало: 24 юли 2010, 17 часа
цени на билетите:  40 лв еднодневен билет, 90 лв тридневен билет
подробности: Ден трети - Accept, Annihilator, Primal Fear, Voivod
организатори: Община Каварна, LoudConcerts
галерия:  тук
 
Началото на края на таз годишния Каварна Рок фест бе поставено от легендарните канадски спейс-трашъри Voivod. Макар силното добруджанско слънце и рехавата публика да не бяха добри предпоставки за космически пътувания, Voivod ни поведоха на уникално пътешествие из цялата си дискография, и макар и без покойния си китарист Piggy изглеждаха впечатляващ, предвождани от фронтмена си Snake.
 
Voivod напуснаха сцената, за да може там да се приземят Primal Fear na Ralf Scheepers и Mat Sinner. Немците направиха по безупречен начин първото си шоу у нас, а сетлистът им включваше както превърналите се в класики Вattalions of Hate, Chainbreaker, Nuclear Fire, Final Embrace и Metal Is Forever, така и по-нови песни като Six Times Dead (16.6), Riding the Eagle и Fighting The Darkness.
 
За Jeff Waters и Annihilator това също бе първо посещение в България и някои хора може би не са очаквали, че на живо групата на Waters е истински унищожител. Канадците анихилираха публиката с парчета от актуалния си албум, както и с добре познати песни като King of the Kill, Hell Is a War, Set The World On Fire и The Fun Palace, а финалната Alison Hell бе изпълнена в импровизиран дует със Schmier от Destruction.
 
Финалът на вечерта и таз годишната ни среща в Каварна сложиха тевтонските легенди Accept. За тях това бе и представяне пред българска публика на новия им вокалист Mark Tornillo, който разся и най-малките съмнение, че е достоен заместник на Udo Dirkschneider. Над стадиона в Каварна се изсипа дъжд от класики като Metal Heart, Restless and Wild, Midnight Move, London Leatherboys, Breaker, I’m a Rebel, Fast as a Shark и Balls to the Wall и никой не остана с каквото и съмнение, че макар и без Udo, това са единствените и истински Accept.
Каварна рок новини